maanantai 21. maaliskuuta 2011

Muutoksia suunnitelmiin

Huh huh. Kylläpä tuntui rankaltatuon toisen kaivinkuormapäivän jälkeen. Oltiin ihan maassa molemmat, luovuttaneita, ei tästä taida tulla mitään, mitä jos tämä ei onnistu?! Mies on kuitenkin ammattilainen ja keksi, että vielä on yksi mahdollisuus jäljellä, nimittäin Legalett-perustus. Ja sehän käy kuin käykin Kastelli-taloon, vaikka ensin luultiin että ei käy! Eli nyt on taas kaikki hyvin! :) Tässäkin asiassa saatiin kiittää ihania raksablogeja, joita luetaan muutenkin paljon. Googlettamalla nimittäin löydettiin sellainen projeti jossa käytetään Legalettiä ja Kastellia kimpassa. Ja sekös toi tunnelin päähän valoa.

Rahaa tulee menemään nyt aika paljon enemmän, kuin mitä aluksi on suunniteltu. Legalett ei ole halvin mahdollinen, mutta nyt ei ole muita vaihtoehtoja. Tämän pienen "kuopan" jälkeen ymmärrettiin oikeasti, kuinka paljon halutaan rakentaa just toi talo just tohon paikkaan. Eli rahalla ei nyt ole väliä, kunhan saadaan rakennettua. :)

Tänään illalla tai huomenna aamulla selviää, koska meille tullaan tekemään kattava maaperätutkimus ja sitten voidaan pyytää hintaa paalutuksesta. Meillä oli rakennuslupahakemuksessa itse tehty pohjatutkimus mutta kuten huomattiin, siinä kävi huono tuuri ja saatiin vääränlaisia tuloksia. Vinkki siis kaikille rakentajille: kannattaa tehdä kunnon maaperätutkimus ja maksaa siitä niin ei tule yllätyksiä!

Näin se homma olisi pitänyt alunperin tehdä jos kantava maa olisi ollut lähempänä maanpintaa:

Kaivinkone kaivaa maata...


... kuopan pohjalle laitetaan suodatinkangasta...


...ja päälle mursketta.


Helppo homma! ;D Jos se vaan toimii...


No mutta näillä mennään eteenpäin ja uudella innolla!

1 kommentti:

  1. Voi kökkö, onneksi löysitte kuitenkin sopivan ratkaisun. Tsemppiä kevään koitoksiin!

    VastaaPoista