keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Räystäsjuttuja

Heippa taas, pitkästä aikaa! Harvoin tulee nykyään kirjoiteltua mutta mukavaa jos lukijat jaksavat pysyä mukana kuitenkin. :) Mulla ois ollut kovasti lautojen maalausta viime viikkoina mutta ensin sysäsin hommaa aina eteenpäin ja nyt olen ollut kovassa flunssassa. Valoa alkaa näkyä tunnelissa joten pitää ottaa suti käteen ja ruveta hommiin, ettei tarvitse lomalla tehdä mitään. Se on ainakin Miehen tavoite: saada hommat pois alta ennen lomaa. Ja se sopii myös mulle!

Kattotikkaat ovat olleet paikalla jo jonkin aikaa. Kattoturvatuotteiden tilaaminen, oikeiden tavaroiden saapuminen ja asioiden selvittely ei sujunut tällä kertaa kuin tanssi mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Yllättävän hyvin ollaan oikeasti saatu aina ajallaan sovitut tuotteet koko projektin aikana eli ollaan kyllä päästy aika"helpolla".


Ja räystäät ja syöksytorvet ovat myös paikoillaan. Ollaan suunniteltu "kerääjiä" pariin putkeen, joiden kautta saadaan vettä isoihin saaveihin ja sieltä pihakäyttöön.


Siellä niitä mun maalaamiani lautoja komeilee! Kyllä tulee tosi viimeistellyn näköinen ulkopuoli kun saadaan noi räystäänaluslaudat laitettua (ei sillä että minä niitä laittaisin :)). Naulankannat pitää vielä maalata myöhemmin mutta ehkä sitä lomalla jaksaa... jos jaksaa.Traktorit ovat myös myllänneet pihalla ja jäljellä on enää pikkiriikkinen kasa "ruokamultaa" joka on sitä multaa, joka poistettiin pellolta ennen kaivuuhommien alkua. Muu maa-aines on levitetty vähän kerrallaan jotta se kuivuisi. Maa on nimittäin niin savista, että jos se jäisi märäksi, se olisi pehmeää eikä traktorilla voisi ajaa. Ollaan kovasti mietitty koska on järkevää kylvää nurmikko, koska se vaatii kovasti kastelua ja hoivaa alussa. Ollaan mietitty jonkinlaista sadetinta, joka pitäisi pihan märkänä. Let´s see, mihin ratkaisuun päädytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti